Trainingen Hartveilig voetballen op jouw club

Hartveilig voetballen op jouw club

De KNVB, de Hartstichting en de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) slaan de handen ineen met als doel: Hartveilig voetballen op iedere club. Daarom roepen we iedere voetbalclub in Nederland op een reanimatiecursus te organiseren en te zorgen voor een goed werkende en toegankelijke AED.

Samen bieden we een op maat gemaakte reanimatiecursus aan voor iedere club en leren we je een AED te gebruiken. Hierdoor kunnen leden en vrijwilligers niet alleen levensreddende handelingen verrichten op de clubs, maar ook in de buurt, thuis of op het werk.

Een reanimatiecursus op jouw voetbalclub

Een plotselinge hartstilstand is de derde belangrijkste doodsoorzaak in Europa en treft jaarlijks 1 op de 1.000 mensen. Bij een hartstilstand telt elke minuut. De grootste kans op overleven is als omstanders snel hulp bieden door direct 112 te bellen en binnen 6 minuten te starten met reanimeren en – zo nodig – een schok toe te dienen met een AED. Met elke minuut die verstrijkt, daalt de overlevingskans. Daarom is reanimatieonderwijs zo cruciaal. In een cursus leer je hoe je een hartstilstand herkent, hoe je moet reanimeren en hoe je een AED gebruikt. Door snel te handelen red je levens!

Wil jij hartveilig voetballen mogelijk maken op de club? Dan is het belangrijk dat er altijd iemand aanwezig is die kan reanimeren. Een reanimatiecursus organiseer je daarom het liefst met leden die veel op de club zijn.

Kosten

  • € 150 per cursus (De Hartstichting neemt hiervan voor elke club eenmalig € 50 voor haar rekening)

Deelnemers

  • Maximaal 6 deelnemers per cursus

Duur van de cursus

  • 2,5 uur

Kijk op de pagina van de Nederlandse Reanimatie Raad