Basiscursus eerste hulp

Wie is er niet eens van de trap gevallen, kneusde zijn enkel of liep een snee op tijdens het koken? Als u een cursus Eerste Hulp heeft gevolgd weet u hoe u de juiste eerste hulp verleent als er iets gebeurt in uw omgeving. Dat is toch een veilig gevoel?

Wij bieden u onder leiding van deskundige, maar vooral enthousiaste instructeurs een basisopleiding Eerste Hulp inclusief reanimatie aan.

U leert wat u moet doen of juist moet laten in verschillende situaties. Tijdens de opleiding leert u onder andere het beoordelen en het zo snel mogelijk stoppen van ernstige bloedingen. Ook wordt er tijdens de opleiding veel aandacht besteed aan levensreddende handelingen, daarbij kunt u denken aan controle van ademhaling en bewustzijnsniveau, evenals het leren beademen en reanimeren van zowel volwassenen, zuigelingen en kinderen. Voor het reanimeren wordt gebruik gemaakt van de AED (defibrillator). Maar ook dagelijks voorkomende situaties als kneuzingen, botbreuken, snij- en schaafwonden, verbranding, verstikking, vergiftigingen komen uitgebreid aan bod.

De eerste hulp is gericht op het verlenen van hulp in afwachting van deskundige hulp zoals huisarts of een ambulance.

De opleiding wordt gegeven volgens de nieuwste richtlijnen van het Oranje Kruis.

Tijdens deze opleiding ontvangt u een lesboek en zullen praktijklessen worden afgewisseld met theorie.

Om het oefenen met slachtoffers zo reëel mogelijk te maken wordt er gebruik gemaakt van Lotussen. Deze lotussen nemen de rol van slachtoffer erg serieus en zullen het letsel zo echt mogelijk namaken.

De prijs voor deze basisopleiding is € 250-. Dit is inclusief lesboek, verbandmaterialen  en 1 examen. Een aantal zorgverzekeraars vergoeden een groot gedeelte van uw opleiding, Kijk dit na in de voorwaarden van uw zorgverzekeraar.

De koffie en thee nemen wij tijdens deze cursus voor onze rekening. Voor de lunch dient u zelf te zorgen.